Během léta proběhne rekonstrukce a pak i něco napíšu. Fakt. Nekecám.
Však víte, že novoroční předsevzetí se zásadně nedodržují.

Sypaný švédský koláč

12. srpna 2011 v 19:49 | Dori |  Vycvaknuto
Hrozně ráda peču. Pravda, sice ne tak často, ale o to víc si to pokaždé užívám. A těch vůní



Recept pro zájemce (dle Hrníčkové kuchařky):

  • 1 hrnek krupice
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 6 jablek
  • citronová šťáva
  • 1/8 másla nebo tuku na pečení
Krupici, mouku, cukr, prdopeč a citronovou šťávu vsypeme a vlijeme do mísy, kde i náležitě promícháme. Jablka rozkrájíme na čtvrtiny či poloviny, jak je libo, a strouháme na hrubém struhadle (nebo použijeme kuchyňský robot, pokud si na něj vzpomenete už na začátku a ne v polovině).
Formu na pečení náležitě vymažeme a vysypeme hladkou moukou. Pak do ní vložíme jednu třetinu směsi, na kterou navršíme jednu polovinu nastrouhaných jablek. Na jablka nasypeme rovnoměrně další třetinu směsi, na kterou dáme druhou polovinu jablek a zakončíme to poslední třetinou. Následně na to poklademe nakrájené máslo či tuk a zhruba hodinu pečeme ve středně rozehřáté troubě dozlatova.

TIPY!

K cukru můžete přidat i vanilkový, nic se tím nezkazí a navíc to krásně voní.
K jablkům můžete přidat hrozinky, skořici / skořicový cukr, nebo případně oříšky, je to dle chuti

 


Komentáře

1 Hanyuu Hanyuu | Web | 12. srpna 2011 v 22:50 | Reagovat

Vypadá to úžasně, hned bych se do toho zakousla... ale vážně... právě jsem dostala neskutečnou chuť na nějakou buchtu nebo něco doma pečeného :D
Problém je v tom, že já něco upéct prostě nezvládnu...to by byla katastrofa, já a kuchyň nejsme kamarádky :D A právě proto obdivuju, že tebe to baví... (Já bych sebe nedonutila :D) a to jsme, tuším, přiměřeně stejně staré, jestli se nepletu :D

2 Dori Dori | Web | 13. srpna 2011 v 7:14 | Reagovat

[1]: To já jsem právě taky dostala chuť na něco pečeného. A jakmile jsem viděla jablka, tak jsem prostě musela s nimi něco udělat :)
Někde jsem viděla, že jdeš též do maturitního ročníku, takže věkově asi budeme nastejno. :)

3 Kaunaz Isa Kaunaz Isa | Web | 15. srpna 2011 v 13:25 | Reagovat

Kruci, to vypadá dobře. Myslím, že tento tip bych mohl využít (volně přeloženo: "Mohl bych lobbovat za jeho realizaci")

4 Eskandriel Eskandriel | Web | 22. srpna 2011 v 20:12 | Reagovat

Tenhle koláč jsem kdysi ochutnala u bývalé skorotchýně, byl vynikající, takže díky za recept:-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Follow on Bloglovin

Navštěvuji:
(zbytek na bloglovinu)

Zdroje:

Ilustrační obrázky a animace jsou použity z tumblru (není-li řečeno jinak), nic nevydávám za své. Někdy je možné se obrázkem prokliknout na stránku, kde byla daná věc nalezena, ale někdy to je holt nemožné (dlouhodobě uloženo v počítači, ale snažím se doplňovat), avšak rozhodně to neznamená, že si něco přivlastňuji.